Bisqo

Bisqo Logo - Aubergine Trans w600

SPELA IN ANVÄNDARTESTER DIREKT I BUSINESS CENTRAL!

Spela in användartester direkt i Business Central!

 

Med sidskriptningsverktyget i Business Central-webbklienten kan kunder och konsulter enkelt spela in och återuppspela användartest direkt i webbklienten. Detta hjälper till att öka testtäckningen samtidigt som kostnaderna minskas. Så här fungerar det:

  1. Öppna verktyget: I webbklienten hittar du sidskriptningsverktyget under Inställningar (kugghjulsikonen). Notera att Sidskriptning-åtgärden bara visas om du har behörighet att använda verktyget för inspelning eller uppspelning.
  2. Spela in: För att börja spela in dina handlingar (till exempel ett användartest) väljer du Starta ny eller klickar på Ny > Ny inspelning i verktygsfältet högst upp i fönstret. Verktyget kommer att spela in dina interaktioner på skärmen, inklusive sidöppningar, val, datainmatning och mer.
  3. Specialsteg: Under inspelningen kan du manuellt infoga specialsteg genom att högerklicka på en sidkontroll, till exempel ett fält, och välja en lämplig åtgärd. Till exempel kan du kopiera och klistra in fältvärden, använda dem i uttryck eller validera resultat.
  4. Validering: Du kan också infoga valideringssteg för att kontrollera resultatet när inspelningen spelas upp.

 

För mer detaljerad information och exempel, besök Microsoft Learn-artikeln. Detta verktyg är särskilt användbart för att fånga och utföra användartester, och det är en av de nya funktionerna som ingår i Dynamics 365 Business Central 2024 release wave 1.