Bisqo

Bisqo Logo - Aubergine Trans w600

MODERNA LEDARE HAR HÅLLBARHET I FOKUS

Hur går dina tankar Peter Gynnerstedt kring miljöfrågor generellt?

Det går fort nu. Mars månad slog värmerekord på jorden för tionde månaden i rad såg jag nu på morgonen. Jag är överlag pessimistisk till vad människan ställer till med just nu och tycker att vi kollektivt har en väldigt nonchalant syn på hur vi fortsätter förbruka naturen. Tycker att minst 8 av 10 i min egen omgivning verkar ”köra på” som vanligt med sitt ego i främsta rummet när det t.ex. kommer till konsumtion, resor, mat och annat.

Vad gör du själv för miljön?

En del, men inte tillräckligt, men framför allt flyger jag mindre. Har inte suttit på ett flygplan de senaste fem åren och överlag flugit väldigt lite de senaste 10 åren. Pendlar med månadskort på Skånetrafiken och kör därutöver nästan bara elbil. Äter betydlig mindre rött kött än för 10-15 år sedan, handlar mycket ekologiskt och köper gärna både saker och kläder på second hand.

Hur tar du med miljöfrågor in i Bisqo?

För att skapa trovärdighet och medvetenhet i en organisation så handlar det främst om handling och inte om vackra ord i en miljöpolicy. En riktigt bra ledare ska ständigt ha en inre kompass om vad som är rätt och fel ur ett hållbarhetsperspektiv, utan skillnad på arbete och privatliv. Ofta krävs god planeringsförmåga och flexibilitet då en miljövänlig approach inte alltid är det mest tidseffektiva.